δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Ο ρόλος της βιταμίνης Ε στην σύνθεση του κρέατος
Βελούδος, Γεώργιος
Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται στο κρέας και στο ρόλο που παίζει η βιταμίνη Ε στη συντήρησή του. Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τη συντήρηση του κρέατος κατά τα διάφορα στάδια της επεξεργασίας του. Εκτός από τη θετικό ρόλο που επιτελεί στον ανθρώπινο οργανισμό, όσον αφορά στη συντήρηση των τροφίμων, η βιταμίνη Ε αποτελεί ένα βασικό στοιχείο για την διατήρηση του χρώματος του κρέατος, καθώς εμποδίζει την οξείδωση των λιπών.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.