The evolving nature of work in the Agri-foodstuffs Sector. The impact of Precision Agriculture and the necessity of acquiring new skills through Lifelong Learning
Ο µεταβαλλόµενος χαρακτήρας της εργασίας στον Αγροτοδιατροφικό Τοµέα. Η επίδραση της Γεωργίας Ακριβείας και η αναγκαιότητα απόκτησης νέων δεξιοτήτων µέσω ∆ιά Βίου Μάθησης
(EL)
The evolving nature of work in the Agri-foodstuffs Sector. The impact of Precision Agriculture and the necessity of acquiring new skills through Lifelong Learning
(EN)
Staboulis, Miltiadis
Kostas, Antonios
Tο άρθρο επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα απόκτησης συνδυασµού «κάθετων» και «οριζόντιων» δεξιοτήτων, απαραίτητων για τα θέµατα της νέας οργάνωσης παραγωγής και εργασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο, ώστε να διασφαλίζεται η επιτυχηµένη σύµπραξη του ανθρώπινου δυναµικού µε τις εξελισσόµενες νέες τεχνολογικές εφαρµογές. Η εργασία στοχεύει, µέσω της διαδικασίας διεξαγωγής εµπειρικής έρευνας οµάδων εστίασης (focus groups), να εξετάσει και να εντοπίσει τα τις ευκαιρίες και τις αδυναµίες των νέων δεξιοτήτων σε σχέση µε τις νέες τεχνολογίες στο ευρύτερο πλαίσιο της αγοράς εργασίας του αγροδιατροφικού κλάδου και κατά πόσο αυτές οι δεξιότητες είναι εφικτό να αναπτυχθούν µέσω προγραµµάτων ∆ια Βίου Μάθησης.
(EL)
The article focuses on the necessity of acquiring a combination of “vertical” and “horizontal” skills, which are of vital importance in the new production management processes and work in the Agri-foodstuffs sector, so as to ensure an efficient relationship between the human resources and the current technological applications. The aim of this paper is to research and pinpoint the opportunities and weaknesses of the required new skills in relation to new technologies in the wider context of the agrifood labour market, and to which extent these skills can feasibly be developed through Lifelong Learning Educational Programmes. The research method of this paper is a qualitative “focus groups” interview method.
(EN)