Αρχιτεκτονική και video games, σχεδιαστικές αλληλεπιδράσεις

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Αρχιτεκτονική και video games, σχεδιαστικές αλληλεπιδράσεις (EL)

Σταυριδη Δαφνη (EL)
Μαυρογενη Μαρια (EL)
Stavridi Dafni (EN)
Mavrogeni Maria (EN)

Ουγγρινης Κωνσταντινος-Αλκετας (EL)
Βαζακας Αλεξανδρος (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Γιαννουδης Σωκρατης (EL)
Ouggrinis Konstantinos-Alketas (EN)
Technical University of Crete (EN)
Giannoudis Sokratis (EN)
Vazakas Alexandros (EN)

Στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα, η επανάσταση της τεχνολογίας των πληροφοριών δείχνει να έχει διεισδύσει σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων. Η ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διαδικασία της σύνθεσης και αναπαράστασης του χώρου τείνει να διαμορφώσει το αρχιτεκτονικό έργο όχι μόνο στον φυσικό κόσμο, αλλά και στον ψηφιακό. Ο χώρος του videogame αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγκλισης του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το φαινόμενο του videogame, με γνώμονα τα κοινά στοιχεία μεταξύ της διαδικασίας σχεδιασμού ενός videogame και της αρχιτεκτονικής σύνθεσης. Επιχειρείται η διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους το ένα πεδίο μπορεί να επωφεληθεί από τη μελέτη του άλλου, με έμφαση τόσο στο χρήστη όσο και στο σχεδιαστή. Έπειτα από τον εντοπισμό των σχεδιαστικών μέσων και μεθόδων που χρησιμοποιούνται από αμφότερα τα πεδία, σκοπός είναι η διεξαγωγή συμπερασμάτων για τις νέες δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει ο αρχιτέκτονας προς την αξιολόγηση και βελτίωση του έργου του. (EL)

other
conferenceItem

Aρχιτεκτονική (EL)
Video games (EN)


Ελληνική γλώσσα

2017


Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Technical University of Crete (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.