Η επίδραση της προσθήκης Sideritis Scardica στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η επίδραση της προσθήκης Sideritis Scardica στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών

Ψούνη, Αναστασία
Κωστίδου, Μαρία

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών ορνίθων κλωβοστοιχείας στο σιτηρέσιο των οποίων είχε προστεθεί αποξηραμένο τσάι του βουνού (Sideritis scardica) σε ποσότητα 1% και 2% σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυγών από τη μεταχείριση μάρτυρες. Τα αυγά εξετάστηκαν ως προς το βάρος τους και τα βάρη των επιμέρους συστατικών τους (κέλυφος, λεύκωμα, λέκιθος), το χρώμα της λεκίθου, την περιεκτικότητα της λεκίθου σε καροτενοειδή και τα ολικά στερεά των επιμέρους συστατικών αυγού (λεύκωμα, λέκιθος). Τα αποτελέσματα της παρούσης εργασίας έδειξαν ότι η προσθήκη αποξηραμένου τσαγιού του βουνού στο σιτηρέσιο αυγοπαραγωγών ορνίθων δε βελτίωσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων αυγών.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Αυγοπαραγωγικές μονάδες


Greek

2020

http://anaktisis.uowm.gr/10254/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)