Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2021 (EN)

Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού

Μπιζέ, Τραϊανή

Το μέλι είναι ένα από τα πολύ βασικά στοιχεία της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων κάτι το οποίο το κάνει να βρίσκεται πολύ ψηλά στις διατροφικές τους συνήθειες. Η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη, ενώ τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό πολλά. Αυτά οφείλονται κυρίως στην αντιοξειδωτική, αλλά και την στην αντιμικροβιακή του δράση. Πολύ σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση της ποιότητας του είναι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχει το ίδιο, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διαφύλαξη της φυσικής του προέλευσης. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι να περιγράψει το μέλι ως ένα από τα βασικότερα προϊόντα παραγωγής μέσω της λεπτομερούς παρουσίασης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέλι - Ελλάδα
Μελισσοκομία


Greek

2021


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)