Καλλιέργεια καπνού ποικιλία μπασμά στο Νομό Κοζάνης
Κωστόπουλος, Χαράλαμπος
Στην παρούσα εργασία αναφέρονται όλες οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ένας παραγωγός καπνού, απ΄την παραγωγή καπνοφυταριων στα καπνοσπορεια έως και τη δεματοποιησης. Επίσης, αναφέρονται τα έντομα, οι μυκητολογικές – βακτηριολογικές ασθένειες και οι ιοί που προσβάλουν συνήθως τον καπνό, καθώς και τρόποι αντιμετώπισης τους, είτε με καλλιεργητικά είτε με χημικά μέσα.
Τέλος, παρατίθενται στατιστικά και οικονομικά στοιχεία, ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να κατανοήσει τη σημασία του καπνού για την περιοχή του Νόμου Κοζάνης.