Αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών ποικιλιών
και ντόπιων πληθυσμών καθιστού φασολιού
(Phaseolus vulgaris L.)
Μουρατίδου, Ηλιάνα - Σοφία
Στην πτυχιακή αυτή αναπτύσσεται η καταγωγή του φασολιού, όλα τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του φυτού της φασολιάς, η ανάπτυξή του, τα εδαφοκλιματολογικά χαρακτηριστικά, καλλιεργητικές τεχνικές, κατεργασία εδάφους, οι περιποιήσεις μετά τη σπορά. Ακόμη αναπτύσσονται ποικιλίες διεθνής και ελληνικές ποικιλίες φασολιού, η θρεπτική αξία του αλλά και οι εχθροί και ασθένειες του φυτού.
Κατόπιν του βιβλιογραφικού μέρους ακολουθεί το πειραματικό μέρος, όπου αναλύονται τα υλικά και οι μέθοδοι, που περιλαμβάνουν τον χημικό προσδιορισμό των πρωτεϊνών με τη μέθοδο KJELDAHL, τον προσδιορισμό της τέφρας και της βραστερότητας των σπόρων επτά γενοτύπων καθιστού φασολιού. Τέλος αναλύονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων με σχεδιαγράμματα και πίνακες, καθώς επίσης αναφέρονται και τα συμπεράσματα του πειραματισμού.