Παραγωγή και ποιότητα μελιού

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή και ποιότητα μελιού

Κοτινάς, Οδυσσέας

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να μελετήσει δεδομένα σχετικά με την παραγωγή και την ποιότητα του μελιού. Για το σκοπό αυτό εξηγήθηκε καταρχήν ο ρόλος και η λειτουργία των μελισσών σε μια κυψέλη. Κατόπιν ορίστηκε το προϊόν μέλι και αναφέρθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή του καθώς επίσης και διάφορα είδη του. Αναλύθηκε διεξοδικά η χημική του σύσταση και εξηγήθηκαν οι ευεργετικές του ιδιότητες, ως συνέπεια των συστατικών του. Στη συνέχεια περιγράφηκε ο τρύγος του μελιού και διάφορες μέθοδοι παραλαβής του από τις κυψέλες. Τέλος, δόθηκαν τα αναγκαία κριτήρια που επηρεάζουν την ποιότητα του μελιού και το νομικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και διαφύλαξή του ως προϊόν.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Μελισσοκομία


Greek

2008

http://anaktisis.uowm.gr/252/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)