Τεχνολογία τροφίμων είναι η επιστήμη η οποία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της
πρωτογενούς παραγωγής, της παραγωγής νέων ειδών τροφίμων, της
συντήρησης, της διακίνησης και της ποιότητας τους. Ιδιαίτ
ερο ενδιαφέρον για την
τεχνολογία έχει ο έλεγχος της ποιότητας σε συνδυασμό με την ασφάλεια του
καταναλωτή. οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών, με την πάροδο του
χρόνου και την πρόοδο της τεχνολογίας και της τεχνικής μεταβάλλονται συνεχώς
και σαφέστ
ατη είναι η τάση για κατανάλωση παραδοσιακών τροφίμων. Οι
απαιτήσεις των καταναλωτών που προσδιορίζονται ουσιαστικά από τους ίδιους,
αυξάνουν καθημερινά.