Οι κυριότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απαντώνται στα τρόφιμα
Γιαννακάκη, Χριστίνα
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στους κυριότερους παθογόνους μικροοργανισμούς
που συναντώνται στα τρόφιμα. Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι οι μύκητες, τα
βακτήρια, οι ιοί και τα πρωτόζωα, τα οποία μεταφέρονται μέσω της κατανάλωσης
τροφίμων στον άνθρωπο. Τα τρόφιμα για να είναι κατάλληλα προς βρώσιν και να μην
αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πρέπει να είναι απαλλαγμένα από
παθογόνους μικροοργανισμούς
και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται
αντιμικροβιακά και αντιβιοτικά, κατά τον έλεγχο και τον τρόπο παρασκευής τους