Παρουσίαση του εργαστηρίου Dr. Specht του ομίλου Eurofins
Μυτιληναίου, Άννα
Θέμα της εργασίας αποτελεί η λειτουργία του εργαστηρίου Dr Specht καθώς και η εφαρμογή μεθόδων ανάλυσης τροφίμων που πραγματοποιούνται σ’ αυτό. Στόχος γενικότερα των μεθόδων ανάλυσης που εφαρμόζει είναι η ανίχνευση επιβλαβών ή επιπρόσθετων ουσιών και η αλλοίωση αυτών. (Με την αναγνώριση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων που προκύπτουν από αυτές, εκτιμάται η αξιοπιστία της παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε, η σωστή χρήση των πρώτων υλών και των φυτοπροστατευτικών παρασκευασμάτων καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρασκευάστηκε το εκάστοτε προϊόν.). Επιπλέον παρουσιάζεται η ποιοτική και οικονομική ευρωστία του ομίλου Eurofins, λόγω της φήμης που απέκτησε στην παγκόσμια αγορά και την πληθώρα των εργαστηρίων του σε πολλές χώρες. Τέλος γίνεται αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου Dr Specht και παρουσίαση ορισμένων μεθόδων ανάλυσης. Πιο συγκεκριμένα καταγράφονται αναλυτικά οι πολύ-υπολειμματικές μέθοδοι ανάλυσης DFG S 19 και QuEChERS, οι μέθοδοι προσδιορισμού ομάδας υπολειμμάτων, των διθειοκαρβαμιδικών (DFG S15) με φασματοφωτόμετρο και Headspace GC καθώς και η μέθοδος ανάλυσης ενός υπολείμματος του Maleic Hydrazide