Παραγωγή – ποιότητα προϊόντων έτοιμου επιδορπίου (γλυκού – παγωτού) και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτή
Παραγωγή – ποιότητα προϊόντων έτοιμου επιδορπίου
(γλυκού – παγωτού) και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και την ασφάλεια του καταναλωτή
Στραφιώτη, Ελένη
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως σκοπό την προσέγγιση του
συστήματος
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)
μέσω της
εφαρμογής του κατά την παραγωγική διαδικασία προϊόντων έτοιμου
επιδορπίου (γλυκού-παγωτού) στην ζαχαροπλαστική μονάδα της
Hellenic-Catering.
Συγκεκριμένα θα αναλυθεί η λειτουργία του συστήματος διασφάλισης
ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο
ISO:22000
που εφαρμόζει η
Hellenic-Catering
που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Ελληνικές βιομηχανίες
τροφίμων στον κλάδο της εστίασης.
Στη Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες να ενταχθούν οι
επιχειρήσεις τροφίμων σε ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας το οποίο θα
αποτελεί την υγεία και την ασφάλεια για τον καταναλωτή.