Ποιοτικός έλεγχος των α’ υλών στα πλαίσια του συστήματος HACCP σε βιομηχανία εφοδιασμού εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιοτικός έλεγχος των α’ υλών στα πλαίσια του συστήματος HACCP σε βιομηχανία εφοδιασμού εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης

Γκέκα, Αναστασία

Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων και τον εντοπισμό κινδύνων σε αυτά , καθώς επίσης και ποιοτικό έλεγχο, τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κατά την εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραλαβή των Α΄ υλών. Θα αναφερθούμε αναλυτικά σε πολλές κατηγορίες τροφίμων όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, λαχανικά κτλ. Από τη στιγμή της παραλαβής και τα πρώτα στοιχεία που ελέγχουμε ως τους μακροσκοπικούς και τους φυσικοχημικούς ελέγχους. Στη συνέχεια θα αναφερθούμε σε όλους τους μικροοργανισμούς που μπορούν να αναπτυχθούν στο τρόφιμο και στην διαδικασία εντόπισης αυτών , μέσα από μικροβιολογικές αναλύσεις . Τέλος γίνεται λόγος για τα εστιατόρια μαζικής εστίασης, από την παραλαβή την αποθήκευσή των τροφίμων, τα είδη κινδύνων και τις κυριότερες πηγές που μπορούν αυτοί να αναπτυχθούν. Επίσης τον εξοπλισμό - χώροι την ατομική υγιεινή του προσωπικού, τους χειρισμούς τον τροφίμων και την τελική ευθύνη της επιχείρησης που το τρόφιμο φτάνει στον καταναλωτή.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Εφοδιαστική αλυσίδα
Εστιατόρια, ταβέρνες


Greek

2010

http://anaktisis.uowm.gr/378/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)