Η παρούσα πτυχιακή διατριβή διαπραγματεύεται τις γενικές ιδιότητες των ρεολογικών χαρακτηριστικών των τροφίμων και ειδικεύεται στο προσδιορισμό του ιξώδους των χυμών, με επίκεντρο τον προσδιορισμό του ιξώδους του χυμού ακτινιδίου και πότε, πως και με ποιο τρόπο αυτό εφαρμόζεται στην βιομηχανία. Επιπλέον δίνονται πλήθος εξισώσεων που βοηθούν στην κατανόηση καθώς και στον υπολογισμό των αποτελεσμάτων των ρεολογικών χαρακτηριστικών.
Συγκεκριμένα, μας δίνει τον ορισμό του ιξώδους, τα είδη των ρευστών, όπως επίσης τις συσκευές και τεχνικές μέτρησης και προσδιορισμού των ρεολογικών χαρακτηριστικών. Μας δίνει μερικά γενικά χαρακτηριστικά για το ακτινίδιο, την χημική του σύσταση, τον καρπό και την θρεπτική του αξία.
Τέλος, μας εξηγεί τις διαδικασίες της χυμοποίησης, της συμπύκνωσης και μας αναλύει την πειραματική μέθοδο που ακολουθήθηκε