Οι διαδικασίες ποιότητας : α) αγορά - ποιοτικός έλεγχος α' και β' υλών, β)ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ) έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελληνικής φέτας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Οι διαδικασίες ποιότητας : α) αγορά - ποιοτικός έλεγχος α' και β' υλών, β)ενδιάμεσων ή τελικών προϊόντων, γ) έλεγχος και εξαγωγές προϊόντων στις διεθνείς αγορές, στα πλαίσια της εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 στις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ελληνικής φέτας

Κρεμυδά, Βασιλική
Παπακώστα, Αποστολία

Σκοπός της εργασίας σε θεωρητικό επίπεδο είναι όπως άλλωστε προκύπτει από τον τίτλο, να αποσαφηνίσει τον όρο «σύστημα διαχείρισης ποιότητας» που βασίζεται στο πρότυπο EN ISO 9001:2000 και να εξετάσει τις διαδικασίες ποιότητας που πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια αγοράς α’ υλών, παραγωγικής διαδικασίας, τελικού προϊόντος καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο που γίνεται σ’ αυτές. Επίσης, εξετάζει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη και αναγκαία η εγκατάσταση και εφαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου από μία ελληνική εξαγωγική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλάδο της φέτας καθώς και τα οφέλη που αποκομίζει από την εφαρμογή του συστήματος αυτού. Σε πρακτικό επίπεδο, η εργασία επιχειρεί να αναλύσει το πρότυπο EN ISO 9001:2000 σε όλα τα στάδια που μεσολαβούν για την παραγωγή της φέτας, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, τον ποιοτικό έλεγχο που απαιτείται να γίνει σύμφωνα με το πρότυπο αυτό, τις εξαγωγικές διαδικασίες μεταφοράς καθώς να επισημανθούν οι εξαγωγές αυτής σε παγκόσμιο επίπεδο και να οδηγηθεί σε ορισμένα συμπεράσματα άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια, υγιεινή και ποιότητα της φέτας.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα


Ελληνική γλώσσα

2008

http://anaktisis.uowm.gr/4944/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.