Μελέτη HACCP-ISO 9001:2000 της βιομηχανικής μονάδας ζάχαρης του εργοστασίου Πλατεός
Γιατζιτζίδου, Ευδοξία
Στην παρούσα εργασία γίνεται λόγος για την Ε.Β.Ζ. και την ιστορία της από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα. Αναφέρονται δε και ορισμένα στοιχεία για την πρώτη ύλη, τα ζαχαρότευτλα και για το κύριο προϊόν της διεργασίας, την ζάχαρη.
Στην συνέχεια γίνεται λόγος για τις παρεμβάσεις HACCP στο εργοστάσιο του Πλατέος αναλύοντας τα κρίσιμα σημεία (CCP’s). Αναφέρεται επίσης το διάγραμμα ροής παρασκευής της ζάχαρης όπου αναλύονται τα στάδια από τα οποία διέρχεται η πρώτη ύλη μέχρι να καταλήξει με την μορφή του τελικού προϊόντος. Μετά δίνονται οι οδηγίες εργασίας, τα αρχεία, και το εγχειρίδιο της Ε.Β.Ζ.
Επιπλέον δίνεται έμφαση για το ISO 9001:2000 και για την πιστοποίηση των εργοστασίων της Ε.Β.Ζ. (κατά ISO). Στην συνέχεια δίνονται οι οδηγίες εργασίας, τα αρχεία, και το εγχειρίδιο της Ε.Β.Ζ.