Στην εισαγωγή αυτής της εργασίας αναφέρεται ο ρόλος των χρηματοδοτικών οργανισμών. Στο πρώτο κεφάλαιο δίνεται ο ορισμός του leasing, μια σύντομη ιστορική αναδρομή, η συμβολή και η εφαρμογή του leasing και οι παράγοντες που βοήθησαν στην ανάπτυξη του leasing. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι τύποι και οι μορφές του leasing καθώς και οι μορφές αυτής της σύμβασης. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτοί) του θεσμού. Στο τέταρτο κεφάλαιο δίνεται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο με τις διάφορες αλλαγές που έγιναν μετέπειτα.
Στο πέμπτο κεφάλαιο αναλύεται η σύμβαση της χρηματοδοτικής μίσθωσης, η υπογραφή και τα αποτελέσματά της καθώς και οι διάφορες διασφαλίσεις που ζητούν οι εταιρίες leasing.
Στο έκτο κεφάλαιο αναφέρονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν η αξιολόγηση του αιτήματος, η εισήγηση- πρόταση και η κατάρτιση- έλεγχος της εισήγησης. Το έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται στην εφαρμογή του θεσμού και στην ανάπτυξή του στην Ελλάδα καθώς και τις προοπτικές που έχει αυτός ο θεσμός για περαιτέρω ανάπτυξη στον ελληνικό χώρο. Στο τέλος της εργασίας παρατίθενται τα συμπεράσματα υπό όλη την ανάλυση του θέματος.