Φασματομετρικός προσδιορισμός λυκοπενίου στη ντομάτα και στα υποπροϊόντα της
Χαρίτου, Τσιαμπίκα
Η τομάτα ως τρόφιμο, έχει προσελκύσει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια καθώς πλήθος από μελέτες έχουν αποδείξει και συνεχίζουν να αποδεικνύουν την προστατευτική της δράση έναντι χρόνιων νοσημάτων. Το λυκοπένιο έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια από έρευνες ευεργετικό για την υγεία, και η ντομάτα αποτελεί μία από τις πλούσιες πηγές του. Σκοπός αυτής της παρούσας μελέτης είναι ο φασματομετρικός προσδιορισμός λυκοπενίου στην ντομάτα και στα υποπροϊόντα της.