Η παραγωγή μαστίχας στην Ελλάδα και οι στρατηγικές προώθησης των προϊόντων στην διεθνή αγορά
Κώσταλος, Γεώργιος
Στην εργασία αυτή θα παρουσιαστούν γενικά στοιχεία για την μαστίχα και για τον φορέα προστασίας της και προώθησής της, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Θα αναλύσουμε τον τρόπο καλλιέργειας και επεξεργασίας του σχίνου (μαστιχόδεντρου) και της ίδιας της μαστίχας έτσι ώστε να είναι έτοιμη προς πώληση. Επίσης, θα γίνει μια γενική παρουσίαση του οφέλους της μαστίχας στον άνθρωπο και στο πόσο και πού χρησιμοποιείται αυτή στην καθημερινή μας ζωή. Τέλος, θα αναφερθούμε στην ίδρυση των Mastihashop από την Ε.Μ.Χ. με στόχο την προώθηση της μαστίχας και των προϊόντων της στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, θα αναλυθούν και τα οικονομικά στοιχεία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τα έτη 2008-2012.