Στην παρούσα εργασία συλλέχτηκαν πληροφορίες για την ιστορία της τυροκομίας, για την παραγωγή και κατανάλωση τυριών, για τα στάδια τυροκόμησης και για τις θρεπτικές ιδιότητες των τυριών. Μετέπειτα αναφέρθηκαν πληροφορίες για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κεφαλοτυριού,για την παρασκευή του και κάποιες πληροφορίες για την διατροφική αξία του κεφαλοτυριού.
Στην συνέχεια, παρατέθηκαν τα υλικά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν. Από το στάδιο της δειγματοληψίας και της προετοιμασίας των δειγμάτων, έως και την αναλυτική περιγραφή των μεθόδων που εφαρμόστηκαν για την εκτίμηση των διαφόρων παραμέτρων.
Στην συνέχεια γίνεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και ακολουθούν τα συμπεράσματα της εργασίας.