Συμβολή της παραγωγής μαστίχας στην Τοπική ανάπτυξη στο νομό Χίου
Κουλούρη, Άννα-Μαρία
Το κυριότερο αγροτικό προϊόν της Χίου είναι η μαστίχα, η οποία παράγεται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο νησί. Είναι παγκοσμίως γνωστή για το άρωμα και τη μοναδικότητά της. Η καλλιέργειά της γίνεται στα Μαστιχοχώρια, όπου περίπου 105 τόνοι παράγονται ετησίως, οι οποίοι εξάγονται και σε άλλες χώρες.
Η μαστίχα διαδραματίζει και συνεχίζει να διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.