Περιγράφεται μια νέα αλγεβρική μέθοδος, η οποία σε σύγκριση με την κλασσική αλγεβρική, χρησιμοποιεί λιγότερες αλγεβρικές πράξεις και περιορίζει σημαντικά το συνολικό χρόνο κατάρτισης του μίγματος των συμπυκνωμένων ζωοτροφών, χωρίς να βλάπτεται η ακρίβεια των υπολογισμών. Τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου αυξάνονται όσο αυξάνεται και ο αριθμός των πρώτων υλών που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την κατάρτιση του μίγματος και φαίνεται να εμφανίζει άριστη ικανότητα προσαρμογής στα λειτουργικά δεδομένα κάθε αγελαδοτροφικής εκμετάλλευσης. Ειδικότερα, η νέα μέθοδος επιλύει κάθε φορά μόνο ένα σύστημα εξισώσεων με δύο αγνώστους, όταν η κλασσική αλγεβρική μέθοδος χρειάζεται να επιλύσει πολύ περισσότερα και ανάλογα με τον αριθμό των πρώτων υλών.
Γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες - Τροφοδοσία και ζωοτροφές