Ποιοτικός έλεγχος θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιοτικός έλεγχος θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος

Παπαχριστοδούλου, Πηνελόπη

Thesis
NonPeerReviewed

2016


Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, που εκπονήθηκε στο ερευνητικό εργαστήριο, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στο παράρτημα της Φλώρινας – τμήμα Ε.Π.Ε.Α.Π, έγινε διερεύνηση πάνω στο αγελαδινό γάλα εμπορίου, με σκοπό μια γενικευμένη προσέγγιση της ποιότητας των γαλάτων του εμπορίου. Προκειμένου να ελεγχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αγελαδινού γάλακτος, έγιναν οι παρακάτω αναλύσεις: λιποπεριεκτικότητα, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περιεκτικότητα σε λακτόζη, περιεκτικότητα σε στερεό υπόλειμμα, περιεκτικότητα σε Στερεό Υπόλειμμα Άνευ Λίπους (ΣΥΑΛ), ειδικό βάρος, σημείο πήξης, οξύτητα, pH, αλκαλική φωσφατάση, υπεροξειδάση, αντιβιοτικά, συνολικός αριθμός μικροοργανισμών (ΟΜΧ) και κολοβακτηρίδια.

Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομία

Greek

cc_by_nc_nd




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)