Οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων

Κωστόπουλος, Αθανάσιος

Η οργανοληπτική ανάλυση είναι ένας επιστημονικός κλάδος που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει, να μετρήσει, να αναλύσει και να ερμηνεύσει τις αντιδράσεις σε εκείνα τα χαρακτηριστικά των τροφίμων που γίνονται αντιληπτές από τις αισθήσεις της όρασης, όσφρησης, γεύσης, αφής και ακοής. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές σημαντικές εξελίξεις στη χρήση της οργανοληπτικής ανάλυσης, τόσο στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, όσο και σε πολλές βιομηχανίες που δεν παράγουν τρόφιμα. Ο οργανοληπτικός έλεγχος χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό στη βιομηχανία τροφίμων για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την τροποποίηση των συνταγών και την αξιολόγηση των προϊόντων. Παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της ποιότητας και της εμπορίας των προϊόντων. Πολλοί τύποι δοκιμών οργανοληπτικού ελέγχου έχουν επινοηθεί για να εκπληρώσουν μια σειρά από εξειδικευμένους στόχους. Οι κύριες κατηγορίες είναι οι δοκιμές διαφοροποίησης, οι δοκιμές προτίμησης και οι περιγραφικές δοκιμές.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Ανάλυση


Greek

2017

http://anaktisis.uowm.gr/8596/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)