δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Υγιεινή παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού αγελαδινού γάλακτος
Ιδιαίτερη σημασία λοιπόν έχει η υγιεινή του γαλακτοπαραγωγού ζώου, ο υγιεινός τρόπος λήψεως, η επεξεργασία και η διάθεση του γάλακτος κάτω από υγιεινές συνθήκες, έτσι ώστε το προϊόν που προσφέρεται στον καταναλωτή να μην είναι πιθανό να προκαλέσει βλάβες στην υγεία του. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, αρχικά, γίνεται μια αναφορά στο πώς δημιουργείται το γάλα από τα ζώα. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι παράγοντες οι παράγοντες που επηρεάζουν τη χημική σύσταση του γάλακτος και αναλύονται τα θρεπτικά του συστατικά. Κατόπιν ορίζονται οι μικροβιολογικές προδιαγραφές του νωπού γάλακτος και το πώς αυτό συντηρείται σωστά. Στο τελευταίο μέρος, δίνεται η νομοθεσία του κράτους για την υγιεινή του γάλακτος και παρατίθενται τα συμπεράσματα της έρευνας.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Υγιεινή παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού αγελαδινού γάλακτος
Υγιεινή παραγωγής, συντήρησης και μεταφοράς του νωπού αγελαδινού γάλακτος
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.