Η συμβολή του λιμένα Ηγουμενίτσας στην τοπική και εθνική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Η συμβολή του λιμένα Ηγουμενίτσας στην τοπική και εθνική οικονομία

Διαμαντής, Σπυρίδων

Η παρούσα εργασία ασχολείται με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την επιρροή του στην τοπική ανάπτυξη και στην εθνική οικονομία. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια εκτενή αναφορά στις θεωρίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα αναπτύσσεται η έννοια της ανάπτυξης και αναφέρονται οι έννοιες της περιφερειακής ανάπτυξης, της τοπικής ανάπτυξης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ολοκληρωμένης ανάπτυξης και της ενδογενούς ανάπτυξης. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στο λιμάνι γενικά και στον ρόλο που παίζει ως παράγοντας ανάπτυξης στην τοπική κοινότητα. Αναπτύσσονται οι έννοιες του λιμανιού, οι παράγοντες εξέλιξης και ανάπτυξης τους, η συμβολή τους στην περιφερειακή ανάπτυξη, οι μορφές διοίκησης τους καθώς και οι φορείς εκμετάλλευσης τους. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται εκτενή αναφορά στην πόλη και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Πιο συγκεκριμένα παρατίθενται ιστορικά στοιχεία για την πορεία της πόλης μέσα στον χρόνο γίνεται αναφορά στην σημερινή της μορφή. Επιπλέον περιγράφεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με κάθε δυνατή λεπτομέρεια καθώς και ο φορέας που το λειτουργεί που είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΓΗ.) Στο τέταρτο κεφάλαιο είναι η εμπειρική διερεύνηση που αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τις παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες του, με τα αποτελέσματα της να παρουσιάζονται ποσοτικά μέσα από διαγράμματα. Αναφέρονται τα συμπεράσματα της έρευνας και η εργασία κλείνει με τα γενικά συμπεράσματα που εξάγονται από αυτήν.

Thesis
NonPeerReviewed

Λιμάνια - Διοίκηση και οργάνωση
Βιώσιμη ανάπτυξη


Ελληνική γλώσσα

2016


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.