Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γάλακτος UHT

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γάλακτος UHT

Πίος, Αντώνιος

Thesis
NonPeerReviewed

2019


Η παρούσα εργασία έχει ως θέμα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γάλακτος UHT. Στην αρχή της εργασίας διευκρινίζεται τι ακριβώς είναι το γάλα UHT και αναφέρονται ιστορικά στοιχεία για το πότε και πού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά αλλά και γιατί κρίθηκε αναγκαίο να υπάρχει αυτός ο τύπος γάλακτος. Επίσης, γίνεται λόγος για τις διαφορές που παρουσιάζει με το παστεριωμένο γάλα ενώ αναφέρονται και τα συστήματα με τα οποία θερμαίνεται και επεξεργάζεται το γάλα UHT από τις διάφορες βιομηχανίες UHT επεξεργασίας. Επιπλέον, τονίζεται το προφίλ της θερμοκρασίας που χρειάζεται να χρησιμοποιείται στο γάλα UHT αλλά και ο χρόνος που πρέπει να υφίσταται επεξεργασία έτσι ώστε να καταστρέφονται τα διάφορα επικίνδυνα βακτηριακά σπόρια για τον άνθρωπο και παράλληλα να μην προκαλείται χημική αλλοίωση των θρεπτικών συστατικών. Επίσης, γίνεται λόγος για τα μειονεκτήματα της αποθήκευσης του UHT γάλακτος καθώς παρατηρούνται αλλοιώσεις στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά αλλά και τη γεύση. Στην συνέχεια αναφέρονται τα συστήματα της ασηπτικής συσκευασίας που βοηθούν το γάλα UHT να διατηρείται για πολλούς μήνες στο ράφι. Στο τέλος της εργασίας παρουσιάζονται κάποια συμπεράσματα για το γάλα αυτό καθώς και προτάσεις για την αναβάθμιση της τεχνολογίας και την ποιοτική βελτίωση του προϊόντος .

Γαλακτοκομία

Greek

cc_by_nc_nd




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)