Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γάλακτος UHT

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γάλακτος UHT

Πίος, Αντώνιος

Thesis
NonPeerReviewed

2019


Η παρούσα εργασία έχει ως θέμα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γάλακτος UHT. Στην αρχή της εργασίας διευκρινίζεται τι ακριβώς είναι το γάλα UHT και αναφέρονται ιστορικά στοιχεία για το πότε και πού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά αλλά και γιατί κρίθηκε αναγκαίο να υπάρχει αυτός ο τύπος γάλακτος. Επίσης, γίνεται λόγος για τις διαφορές που παρουσιάζει με το παστεριωμένο γάλα ενώ αναφέρονται και τα συστήματα με τα οποία θερμαίνεται και επεξεργάζεται το γάλα UHT από τις διάφορες βιομηχανίες UHT επεξεργασίας. Επιπλέον, τονίζεται το προφίλ της θερμοκρασίας που χρειάζεται να χρησιμοποιείται στο γάλα UHT αλλά και ο χρόνος που πρέπει να υφίσταται επεξεργασία έτσι ώστε να καταστρέφονται τα διάφορα επικίνδυνα βακτηριακά σπόρια για τον άνθρωπο και παράλληλα να μην προκαλείται χημική αλλοίωση των θρεπτικών συστατικών. Επίσης, γίνεται λόγος για τα μειονεκτήματα της αποθήκευσης του UHT γάλακτος καθώς παρατηρούνται αλλοιώσεις στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά αλλά και τη γεύση. Στην συνέχεια αναφέρονται τα συστήματα της ασηπτικής συσκευασίας που βοηθούν το γάλα UHT να διατηρείται για πολλούς μήνες στο ράφι. Στο τέλος της εργασίας παρουσιάζονται κάποια συμπεράσματα για το γάλα αυτό καθώς και προτάσεις για την αναβάθμιση της τεχνολογίας και την ποιοτική βελτίωση του προϊόντος .

Γαλακτοκομία

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.