Διαχείριση κρίσεων: η περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διαχείριση κρίσεων: η περίπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής

Τακέλας, Κωνσταντίνος

Η παρούσα εργασία έχει αντικείμενο τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαχείριση κρίσεων. Η μελέτη των αντιδράσεων του κοινού απέναντι σε περιστατικά κρίσεων μέσα στα κοινωνικά δίκτυα αποτελεί ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα. Η πολυπλοκότητα αυτού του θέματος έγκειται στο γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αναπαραγωγικές πλατφόρμες και εντάσσονται στη σφαίρα του διαδικτύου, συνεπώς δεν μπορούν να περιοριστούν και να ελεγχθούν. Πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση μιας κρίσης ή μιας φήμης κατέχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία επηρεάζουν την καταναλωτική συμπεριφορά καθώς και το βαθμό εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας. Η εργασία περιλαμβάνει το θεωρητικό πλαίσιο, την ανάλυση των όρων Κρίση, Διαχείριση κρίσεων και Επικοινωνία των κρίσεων. Ως εξαιρετικά αντιπροσωπευτική περίπτωση μελέτης, επιλέχθηκε η πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Αναλύεται η κατάρτιση των ατόμων που εργάζονται στους αρμόδιους φορείς, ο τρόπος με τον οποίο το προσωπικό των υπηρεσιών αντιμετωπίζει την εκάστοτε κρίση και επιπλέον ο ρόλος κάθε φορέα για την εποικοδομητική αντιμετώπισή της. Αναλύονται επίσης, τα αποτέλεσματα της έρευνας που διεξήχθη και η οποία εστιάζει κυρίως στον έλεγχο της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής η οποία ακολουθήθηκε κατά την διαχείριση της φωτιάς στο Μάτι και στη Ραφήνα, και τα συμπεράσματα αναλύονται κάνοντας παραλλήλως συγκριτική μελέτη με άλλες έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν σε αντίστοιχες καταστάσεις. Τέλος, αναλύεται η προοπτική της περαιτέρω εξέλιξης της περαιτέρω χρήσης των κοινωνικών δικτύων για σε αντίστοιχες καταστάσεις και θα συντάσσεται ένα πλάνο για την αποτροπή αντιστοίχων δραματικών καταστάσεων στο μέλλον οι οποίες φάνηκαν ιδιαιτέρως ζημιογόνες για την Ελλάδα τόσο από την άποψη της απωλείας των ανθρωπίνων ζωών όσο και από την μεριά των φυσικών και υλικοτεχνικών καταστροφών.

Thesis
NonPeerReviewed

Διαχείριση κινδύνου
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα


Ελληνική γλώσσα

2019

http://anaktisis.uowm.gr/10293/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.