Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2020 (EN)

Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη

Καρυώτης, Κωνσταντίνος

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμπο-δίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελευθέρων ριζών, προστατεύο-ντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές η σκόνη σοκολάτας (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες οι αποτελεί ση-μαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δειγμάτων δέκα διαφορετικών δειγμά-των σκόνης σοκολάτας που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιο-ξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαι-νολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Ανάλυση


Greek

2020


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)