δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη
Καρυώτης, Κωνσταντίνος
Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμπο-δίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελευθέρων ριζών, προστατεύο-ντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές η σκόνη σοκολάτας (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες οι αποτελεί ση-μαντική πηγή πολυφαινολών.
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δειγμάτων δέκα διαφορετικών δειγμά-των σκόνης σοκολάτας που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιο-ξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαι-νολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.