Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη

Καρυώτης, Κωνσταντίνος

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμπο-δίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελευθέρων ριζών, προστατεύο-ντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές η σκόνη σοκολάτας (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες οι αποτελεί ση-μαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δειγμάτων δέκα διαφορετικών δειγμά-των σκόνης σοκολάτας που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιο-ξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαι-νολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Ανάλυση


Ελληνική γλώσσα

2020


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.