Επίδραση του επιπέδου αποξηραμένων φύλλων ρίγανης στα σιτηρέσια παχυνόμενων ορνίθων Effects of level of oregano dry leaves in broilers diets

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Επίδραση του επιπέδου αποξηραμένων φύλλων ρίγανης στα σιτηρέσια παχυνόμενων ορνίθων Effects of level of oregano dry leaves in broilers diets

Γιαννούχου, Παρασκευή
Ντινόπουλος, Ευάγγελος
Σούχλα, Αρετή

Η εργασία αυτή έγινε για να προσδιοριστούν οι επιδράσεις από την προσθήκη διαφορετικών επιπέδων αποξηραμένων φύλλων ρίγανης στα σιτηρέσια παχυνόμενων ορνιθίων. Οι 4 διαφορετικές επεμβάσεις περιελάμβαναν 1) ένα σιτηρέσιο με βάση τον αραβόσιτο και το σογιάλευρο χωρίς καμία προσθήκη ρίγανης (μάρτυρας), 2) το σιτηρέσιο του μάρτυρα + 7,5g/kg αποξηραμένων φύλλων ρίγανης, 3)το σιτηρέσιο του μάρτυρα + 15g/kg αποξηραμένων φύλλων ρίγανης και 4) το σιτηρέσιο του μάρτυρα + 30g/kg αποξηραμένων φύλλων ρίγανης, προέλευσης Φλώρινας. Κάθε επέμβαση είχε 3 επαναλήψεις και κάθε επανάληψη 10 ορνίθια (5 για κάθε φύλο). Το πείραμα εγκαταστάθηκε σε κλωβούς δαπέδου και διήρκησε συνολικά 42 ημέρες. Τα ορνίθια τα οποία κατανάλωναν το σιτηρέσιο με την προσθήκη αποξηραμένων φύλλων ρίγανης εμφάνιζαν μεγαλύτερο σωματικό βάρος σφαγής και καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με τα ορνίθια του μάρτυρα. Συμπερασματικά, τα αποξηραμένα φύλλα ρίγανης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σιτηρέσιο παχυνόμενων ορνιθίων σε ποσότητα έως 30g/kg σιτηρεσίου, ασκώντας θετικές επιδράσεις στο βάρος σφαγής και το ρυθμό ανάπτυξης τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Πτηνοτροφία


Greek

2014

http://anaktisis.uowm.gr/10351/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)