Επίδραση του επιπέδου αποξηραμένων φύλλων ρίγανης στα σιτηρέσια παχυνόμενων ορνίθων Effects of level of oregano dry leaves in broilers diets

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Επίδραση του επιπέδου αποξηραμένων φύλλων ρίγανης στα σιτηρέσια παχυνόμενων ορνίθων Effects of level of oregano dry leaves in broilers diets

Γιαννούχου, Παρασκευή
Ντινόπουλος, Ευάγγελος
Σούχλα, Αρετή

Η εργασία αυτή έγινε για να προσδιοριστούν οι επιδράσεις από την προσθήκη διαφορετικών επιπέδων αποξηραμένων φύλλων ρίγανης στα σιτηρέσια παχυνόμενων ορνιθίων. Οι 4 διαφορετικές επεμβάσεις περιελάμβαναν 1) ένα σιτηρέσιο με βάση τον αραβόσιτο και το σογιάλευρο χωρίς καμία προσθήκη ρίγανης (μάρτυρας), 2) το σιτηρέσιο του μάρτυρα + 7,5g/kg αποξηραμένων φύλλων ρίγανης, 3)το σιτηρέσιο του μάρτυρα + 15g/kg αποξηραμένων φύλλων ρίγανης και 4) το σιτηρέσιο του μάρτυρα + 30g/kg αποξηραμένων φύλλων ρίγανης, προέλευσης Φλώρινας. Κάθε επέμβαση είχε 3 επαναλήψεις και κάθε επανάληψη 10 ορνίθια (5 για κάθε φύλο). Το πείραμα εγκαταστάθηκε σε κλωβούς δαπέδου και διήρκησε συνολικά 42 ημέρες. Τα ορνίθια τα οποία κατανάλωναν το σιτηρέσιο με την προσθήκη αποξηραμένων φύλλων ρίγανης εμφάνιζαν μεγαλύτερο σωματικό βάρος σφαγής και καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με τα ορνίθια του μάρτυρα. Συμπερασματικά, τα αποξηραμένα φύλλα ρίγανης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σιτηρέσιο παχυνόμενων ορνιθίων σε ποσότητα έως 30g/kg σιτηρεσίου, ασκώντας θετικές επιδράσεις στο βάρος σφαγής και το ρυθμό ανάπτυξης τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Πτηνοτροφία


Ελληνική γλώσσα

2014

http://anaktisis.uowm.gr/10351/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.