Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου

Παπαχατζή, Σεβαστή

Στόχος της παρουσίασης της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται πληροφορίες για την παραγωγή μελιού στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, η διαδικασία τυποποίησης και συντήρησης του μελιού. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η έρευνα που εκπονήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων). Έξι δείγματα μελιού εξετάστηκαν για την περιεκτικότητα σε υγρασία, την ενεργότητα νερού (aw),το χρώμα, την ελεύθερη οξύτητα, την περιεκτικότητα σε υδροξυ-μέθυλο-φουρφουράλη (HMF) και την παρουσία γλυκόζης. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν α) έναντι εκείνων που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία και β) σε σχέση με τη συμμόρφωση τους ως προς την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία μελιού.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Μελισσοκομία


Greek

2017

http://anaktisis.uowm.gr/10471/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)