Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου

Παπαχατζή, Σεβαστή

Στόχος της παρουσίασης της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων μελιού που παράγονται στο Νομό Σάμου. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται πληροφορίες για την παραγωγή μελιού στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, η διαδικασία τυποποίησης και συντήρησης του μελιού. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η έρευνα που εκπονήθηκε στο Ερευνητικό Εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας (κατεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων). Έξι δείγματα μελιού εξετάστηκαν για την περιεκτικότητα σε υγρασία, την ενεργότητα νερού (aw),το χρώμα, την ελεύθερη οξύτητα, την περιεκτικότητα σε υδροξυ-μέθυλο-φουρφουράλη (HMF) και την παρουσία γλυκόζης. Τα αποτελέσματα αξιολογήθηκαν α) έναντι εκείνων που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία και β) σε σχέση με τη συμμόρφωση τους ως προς την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την παραγωγή και εμπορία μελιού.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Μελισσοκομία


Ελληνική γλώσσα

2017

http://anaktisis.uowm.gr/10471/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.