Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών συσκευασμένων προϊόντων κρέατος (παριζάκι)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών συσκευασμένων προϊόντων κρέατος (παριζάκι)

Μπακόλας, Θεόδωρος

Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται στην χημική σύνθεση προϊόντος κρέατος θερμικής επεξεργασίας (παριζάκι) καθώς και στην διατροφική του αξία. Εξετάστηκαν 11 διαφορετικά δείγματα τα οποία αγοράστηκαν από τυχαία σημεία πώλησης της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης. Αρχικά αποδίδεται ο ορισμός του κρέατος και παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους προτιμώνται τα προϊόντα κρέατος. Στην συνέχεια, η παρούσα εργασία αναφέρεται σε προϊόντα αλλαντοποιίας και πιο συγκεκριμένα σε παριζάκια, τα οποία προέρχονται από σύγκοπτο κρέας. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τεχνολογία παρασκευής των αλλαντικών αυτών η οποία περιλαμβάνει την επιλογή των πρώτων, βοηθητικών και πρόσθετων υλών, τη θερμική επεξεργασία και τη συντήρησή τους. Όσο αναφορά τον προσδιορισμό χημικής σύνθεσης πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, ολικές λιπαρές ύλες, υδατάνθρακες, υδροξυπρολίνη και χλωριούχο νάτριο. Επίσης πραγματοποιήθηκε και προσδιορισμός περιεκτικότητας σε νιτρώδες νάτριο και σε χρωστικές ουσίες. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα της έρευνας και o σχολιασμός αυτών για κάθε εξετασθείσα παράμετρο ξεχωριστά, καθώς και τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο


Ελληνική γλώσσα

2020


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.