Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών συσκευασμένων προϊόντων κρέατος (παριζάκι)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2020 (EN)

Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών συσκευασμένων προϊόντων κρέατος (παριζάκι)

Μπακόλας, Θεόδωρος

Η συγκεκριμένη εργασία αναφέρεται στην χημική σύνθεση προϊόντος κρέατος θερμικής επεξεργασίας (παριζάκι) καθώς και στην διατροφική του αξία. Εξετάστηκαν 11 διαφορετικά δείγματα τα οποία αγοράστηκαν από τυχαία σημεία πώλησης της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης. Αρχικά αποδίδεται ο ορισμός του κρέατος και παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους προτιμώνται τα προϊόντα κρέατος. Στην συνέχεια, η παρούσα εργασία αναφέρεται σε προϊόντα αλλαντοποιίας και πιο συγκεκριμένα σε παριζάκια, τα οποία προέρχονται από σύγκοπτο κρέας. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τεχνολογία παρασκευής των αλλαντικών αυτών η οποία περιλαμβάνει την επιλογή των πρώτων, βοηθητικών και πρόσθετων υλών, τη θερμική επεξεργασία και τη συντήρησή τους. Όσο αναφορά τον προσδιορισμό χημικής σύνθεσης πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, ολικές λιπαρές ύλες, υδατάνθρακες, υδροξυπρολίνη και χλωριούχο νάτριο. Επίσης πραγματοποιήθηκε και προσδιορισμός περιεκτικότητας σε νιτρώδες νάτριο και σε χρωστικές ουσίες. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα της έρευνας και o σχολιασμός αυτών για κάθε εξετασθείσα παράμετρο ξεχωριστά, καθώς και τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο


Greek

2020


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)