Πειραματική καλλιέργεια δύο ποικιλιών μαρουλιού σε σύστημα NFT

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Πειραματική καλλιέργεια δύο ποικιλιών μαρουλιού σε σύστημα NFT

Φερεκίδης, Αρίσταρχος
Τσιριγωτάκης, Χαράλαμπος

Στην παρούσα εργασία αναλύονται τα χρησιμοποιούμενα συστήματα καθώς και οι τεχνικές μιας υδροπονικής καλλιέργειας. Στο πειραματικό μέρος της εργασίας αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα της καλλιέργεια δύο διαφορετικών ποικιλιών μαρουλιού (White Boston, Empire) στο υδροπονικό σύστημα N.F.T. Η διαφορά μεταξύ των δύο ποικιλιών, όσον αφορά τον αριθμό των φύλλων και το νωπό τους βάρος, στατιστικώς ασήμαντη. Tο σύστημα N.F.T. είναι μια νέα υδροπονική μέθοδος καλλιέργειας φυτών όπου δεν γίνεται χρήση στερεού υποστρώματος. Οι ρίζες των φυτών αναπτύσσονται σε διαρκώς τρεχούμενο θρεπτικό διάλυμα. Η καλλιέργεια του μαρουλιού προσαρμόζεται εύκολα στο παραπάνω σύστημα, ωστόσο για να επιφέρει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα θα πρέπει να παρακολουθείται διαρκώς από εξειδικευμένο προσωπικό κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Λαχανικά


Ελληνική γλώσσα

2018


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.