Χαρακτηριστικά των υπερτροφών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Χαρακτηριστικά των υπερτροφών

Γεωργιάδου, Συμέλα

Τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας έχουν ενταχθεί πολλά νέα τρόφιμα. Μια κατηγορία τέτοιων τροφίμων αποτελούν και οι υπερτροφές ή αλλιώς τα λεγόμενα superfoods. Σε γενικά πλαίσια ως υπερτροφές, θα χαρακτηρίζαμε εκείνες τις τροφές οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, βοηθώντας ταυτόχρονα στην πρόληψη μερικών ασθενειών. Μάλιστα η σπουδαιότερη ιδιότητα των superfoods είναι κατά βάση η αντιοξειδωτική τους δράση. Στην παρούσα εργασία λοιπόν, η θεωρητική προσέγγιση του θέματος περιλαμβάνει την διερεύνηση της βιβλιογραφίας, με αναφορά στην ποιότητα των superfoods, στα χαρακτηριστικά τους και στην διατροφική τους αξία. Επίσης γίνεται μελέτη της καλλιέργειας τους στην Ελλάδα καθώς και της χρήσης τους. Από την άλλη το ερευνητικό μέρος προέβλεπε στη μελέτη ενός ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Το θέμα του οποίου σχετίζονταν με τα χαρακτηριστικά των υπερτροφών. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν μας έδειξαν ότι οι υπερτροφές μπαίνουν στην ζωή των καταναλωτών ολοένα και περισσότερο. Ακόμα διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που συμμετείχε στην έρευνα, είχε ενημερωθεί για τα superfood είτε από το διαδίκτυο, είτε από κάποια τυχαία διαφήμιση.

Thesis
NonPeerReviewed

Διατροφή
Τρόφιμα
Τρόφιμα - Ανάλυση


Ελληνική γλώσσα

2021

http://anaktisis.uowm.gr/11612/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.