Η επικοινωνία κατά την περίοδο της πανδημίας μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ελλήνων πολιτικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Η επικοινωνία κατά την περίοδο της πανδημίας μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ελλήνων πολιτικών

Κεντεποζίδου, Αθανασία
Μουρατίδου, Ευθυμία
Κοκκίνου, Θεοδώρα-Ιωάννα

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην έρευνα πολιτικής επικοινωνίας μέσω της χρήσης κοινωνικών δικτύων στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού. Αρχικά, για την επίτευξη του σκοπού της παρούσας πτυχιακής εργασίας αντλήθηκε ευρέως επιστημονική βιβλιογραφία. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε ποσοτική έρευνα σε συνδυασμό με το εργαλείο της ανάλυσης περιεχομένου. Η μεθοδολογία της έρευνας επικεντρώθηκε στην επικοινωνιακή στρατηγική πέντε Ελλήνων πολιτικών (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκη Κεραμέως, Ανδρέας Ξανθός και Βασίλης Κικίλιας), που εφαρμόστηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter. Το Twitter σε περιόδους κρίσης είναι μια από τις πιο βασικές πλατφόρμες δικτύωσης και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη στη σύγχρονη κοινωνία. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τρεις στους πέντε πολιτικούς μοιράστηκαν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών με το κοινό τους στο Twitter. Ωστόσο, η πλειονότητα των αναρτήσεων που σχετίζονταν με την πανδημία του COVID-19 φαινόταν να έχει ισχυρό αντίκτυπο και αλληλεπίδραση από την δημόσια πλευρά, η οποία μπορούσε να αναγνωριστεί αναλύοντας τα likes και τα σχόλια που συνέλεξαν οι πολιτικοί στις αναρτήσεις τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Κοινωνικά δίκτυα
Δημόσια υγεία
Επικοινωνία
Διαδίκτυο (Internet)


Ελληνική γλώσσα

2022-03


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.