Τα χωμάτινα φράγματα και η γεωτεχνική μελέτη κατασκευής Μιναγιώτικου φράγματος Νομού Μεσσηνίας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Τα χωμάτινα φράγματα και η γεωτεχνική μελέτη κατασκευής Μιναγιώτικου φράγματος Νομού Μεσσηνίας

Κοντογιώργης, Αναστάσιος

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση νερού για ύδρευση – άρδευση , βιομηχανική χρήση παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, τοποθετεί το νερό σαν το πολυτιμότερο αγαθό για τη ζωή, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Οι κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας είναι τέτοιες, ώστε να έχουμε νερό σε περίσσεια όταν δεν το χρειαζόμαστε και να μην έχουμε νερό όταν το έχουμε ανάγκη (περίοδος ξηρασίας). Επομένως καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθούν τρόποι που να επηρεάζουν κατάλληλα τον υδρολογικό κύκλο, ώστε όχι μόνο να μην βλάπτει τον άνθρωπο, αλλά να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του. Η αξιοποίηση επομένως των νερών και ιδιαίτερα των επιφανειακών, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συγκέντρωση τους σε υδατοδεξαμενές (ταμιευτήρες), οι οποίες δημιουργούνται με την κατασκευή φραγμάτων στις κοίτες ποταμών, χειμαρροποτάμων και χειμαρρικών ρευμάτων. Με τον τρόπο αυτό, συγκεντρώνεται το νερό των πηγών ή της βροχής την περίοδο των βροχοπτώσεων και παρέχεται για χρήση κατά την ξηρή περίοδο.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελέτες (Εκτελέσεως έργων)
Τεχνολογικές καινοτομίες
Φράγματα


Ελληνική γλώσσα

2010

http://anaktisis.uowm.gr/3061/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.