Πετρολογία και εκμετάλλευση των σιδηρονικελιούχων κοιτασμάτων της κεντρικής Εύβοιας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Πετρολογία και εκμετάλλευση των σιδηρονικελιούχων κοιτασμάτων της κεντρικής Εύβοιας

Αναστασίου, Στέφανος
Αλεξίου, Παρασκευή

Μία από τις μεγαλύτερες Μεταλλευτικές και Μεταλλουργικές εταιρίες της χώρας και από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη είναι η Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Α.Ε. ΛΑΡΚΟ που έχει ως αντικείμενο την εκμετάλλευση των Ελληνικών σιδηρονικελιούχων, λατεριτικών κοιτασμάτων και την παραγωγή κράματος σιδηρονικελίου. Έως σήμερα παραμένει η μοναδική παραγωγός νικελίου (Νί) στην Ευρωπαϊκή Ένωση από εγχώρια μεταλλεύματα.(Λάρκο Α.Ε.) Οι περιοχές που δραστηριοποιείται σήμερα η εταιρία είναι η Εύβοια, η Καστοριά, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία και η Κοζάνη (εξόρυξη λιγνίτη). Συνεχίζεται η μεταλλευτική έρευνα στις περιοχές αυτές, ενώ έγιναν γεωλογικές χαρτογραφήσεις και κοιτασματολογικές μελέτες σε πολλές άλλες ελπιδοφόρες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Στερεός Ελλάδας. (Λάρκο Α.Ε.)

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωλογία
Πετρώματα
Ορυχεία και ορυκτά


Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.