Εξαγωγές και οικονομική ανάπτυξη: συγκριτική μελέτη τριών Μεσογειακών κρατών-μελών της Ε.Ε.

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Εξαγωγές και οικονομική ανάπτυξη: συγκριτική μελέτη τριών Μεσογειακών κρατών-μελών της Ε.Ε.

Τακίδης, Αθανάσιος Ε.

Παρουσιάζονται οι εξαγωγές της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και γίνεται η συγκριτική με την οικονομική τους ανάπτυξη μέσω του ΑΕΠ τους. Η οικονομική ανάπτυξη παρουσιάζεται μέσα από τα οικονομικά μεγέθη των χωρών αυτών, από τα οποία το σημαντικότερο είναι το ΑΕΠ λόγου της κοινής μεθόδου υπολογισμού, αναπαριστώντας έναν πλούτο της τάξεως μεγαλύτερου του 1:5 πάνω από το χάσμα των ΗΠΑ και Μεξικού. Το ΑΕΠ της Γαλλίας αντιπροσωπεύει το 4,21% της παγκόσμιας οικονομίας και κατέχει την πέμπτη θέση παγκοσμίως. Η Ιταλία είναι η όγδοη χώρα με την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η Ισπανία είναι η δέκατη τρίτη χώρα με το μεγαλύτερο ονομαστικό ΑΕΠ στον κόσμο. Η Γαλλία είναι η δεύτερη εμπορική χώρα στον κόσμο εξάγοντας το μεγαλύτερο μέρος της στην Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Τα προϊόντα τα οποία εξάγει είναι σε μεγαλύτερο μέρος της αυτοκίνητα. Η Ιταλία έχει ως κυρίαρχο εξαγωγικό εμπόριο τα ατμοκίνητα και τις μηχανές και κυρίως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία. Η Ισπανία είναι η εικοστή τρίτη εμπορική εταίρος της Αυστρίας με μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν τα αυτοκίνητα. Η σύγκριση των εξαγωγών των τριών μεσογειακών χωρών με το ΑΕΠ τους παρουσιάζει ότι, υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ τους και μάλιστα μία επιπλέον μονάδα του ΑΕΠ μεταβάλει θετικά την μέση τιμή των εξαγωγών της Γαλλίας κατά +32,56%, της Ιταλίας κατά ποσοστό +36,99% και της Ισπανίας κατά +33,84%.

Thesis
NonPeerReviewed

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν
Οικονομική ανάπτυξη


Ελληνική γλώσσα

2015

http://anaktisis.uowm.gr/7825/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.