Κονσερβοποίηση μανιταριών

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Κονσερβοποίηση μανιταριών

Μιχαλιώτη, Ιφιγένεια

Με τον όρο κονσερβοποίηση εννοούμε τη θερμική επεξεργασία τροφίμων τα οποία βρίσκονται μέσα σε ερμητικά κλεισμένους περιέκτες. Η κονσερβοποίηση είναι μία σχετικά οικονομική και ασφαλής μέθοδος συντήρησης με την οποία μπορούν να παραχθούν προϊόντα χωρίς χημικά συντηρητικά, ικανά να διατηρηθούν σε συνθήκες περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κονσερβοποιημένα μανιτάρια είναι προϊόντα που συσκευάζονται συνήθως σε γυάλινα βάζα ή μεταλλικούς περιέκτες ερμητικά κλειστούς και συντηρούνται με NaCl και άλλες ουσίες (κιτρικό οξύ, ασκορβικό οξύ, ξύδι), που δρουν σαν φυσικά συντηρητικά και επιτρέπονται από το νόμο. Τα μανιτάρια μπορούν επίσης να συσκευαστούν σε πλαστικούς περιέκτες, όπου προστίθεται και λάδι. Και στις δύο περιπτώσεις, τα προϊόντα δέχονται θερμική επεξεργασία που τα καθιστά εμπορικά στείρα. Δηλαδή, μπορεί να περιέχουν μικρό αριθμό αδρανών βακτηριακών σπόρων. Αυτοί οι σπόροι είναι εξαιρετικά θερμοάντοχοι και ανήκουν σε βακτήρια που είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία και δεν αλλοιώνουν το τρόφιμο κατά την αποθήκευσή του.

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Μανιτάρια


Greek

2009

http://anaktisis.uowm.gr/887/


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)