Κονσερβοποίηση μανιταριών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Κονσερβοποίηση μανιταριών

Μιχαλιώτη, Ιφιγένεια

Thesis
NonPeerReviewed

2009


Με τον όρο κονσερβοποίηση εννοούμε τη θερμική επεξεργασία τροφίμων τα οποία βρίσκονται μέσα σε ερμητικά κλεισμένους περιέκτες. Η κονσερβοποίηση είναι μία σχετικά οικονομική και ασφαλής μέθοδος συντήρησης με την οποία μπορούν να παραχθούν προϊόντα χωρίς χημικά συντηρητικά, ικανά να διατηρηθούν σε συνθήκες περιβάλλοντος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κονσερβοποιημένα μανιτάρια είναι προϊόντα που συσκευάζονται συνήθως σε γυάλινα βάζα ή μεταλλικούς περιέκτες ερμητικά κλειστούς και συντηρούνται με NaCl και άλλες ουσίες (κιτρικό οξύ, ασκορβικό οξύ, ξύδι), που δρουν σαν φυσικά συντηρητικά και επιτρέπονται από το νόμο. Τα μανιτάρια μπορούν επίσης να συσκευαστούν σε πλαστικούς περιέκτες, όπου προστίθεται και λάδι. Και στις δύο περιπτώσεις, τα προϊόντα δέχονται θερμική επεξεργασία που τα καθιστά εμπορικά στείρα. Δηλαδή, μπορεί να περιέχουν μικρό αριθμό αδρανών βακτηριακών σπόρων. Αυτοί οι σπόροι είναι εξαιρετικά θερμοάντοχοι και ανήκουν σε βακτήρια που είναι ακίνδυνα για τη δημόσια υγεία και δεν αλλοιώνουν το τρόφιμο κατά την αποθήκευσή του.

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Μανιτάρια

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.