Συνέπειες της κρίσης στους χώρους εστίασης στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Συνέπειες της κρίσης στους χώρους εστίασης στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Σιτούνα, Θωμαή

Δεδομένης της οικονομικής πραγματικότητας, θα κρινόταν σκόπιμο η αναφορά σε έναν κλάδο για την πορεία του οποίου έχουν, εκφράσει αντίθετες απόψεις, στον κλάδο της μαζικής εστίασης. Ειδικότερα, με βάση έρευνα του καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Παν. Αθηνών, Παναγιώτη Πετράκη και της ομάδας του, στον κλάδο της μαζικής εστίασης αναμένετε έως και το 2020, να εμφανιστεί η μεγαλύτερη ανάκαμψη στην απασχόληση, λόγω ανάπτυξης του κύκλου εργασιών του. Ενώ στον αντίποδα άλλες έρευνες υποστηρίζουν πως παρά το ότι το 50% των επιχειρήσεων που ανοίγουν ανήκουν στον τομέα της μαζικής εστίασης, αντίστοιχο είναι και το ποσοστό και αυτόν που κλείνουν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για επόμενη «φούσκα» της αγοράς, με επιχειρήσεις που ανοίγουν κατά κόρων, αλλά το ίδιο σύντομα βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της καταστροφής. Στην εργασία αυτή, λοιπόν, θα αναφερθώ αρχικά στον γενικότερο κλάδο της μαζικής εστίασης και τους παράγοντες που προσδιορίζουν και επηρεάζουν άμεσα την πορεία του κλάδου. Δηλαδή πότε ξεκίνησε η κρίση, την καταναλωτική συμπεριφορά και τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. Στην συνέχεια πόσο επηρέασε η κρίση την ζωή των νέων, τα χαρακτηρίστηκα των νέων επιχειρηματιών, την ένταση του ανταγωνισμού, την απασχόληση και την αγορά εργασίας. Έπειτα θα γίνει μια αναφορά στις υποχρεώσεις, οφειλές και τους δείκτες βιωσιμότητας το προηγούμενο τρίμηνο το έτος 2017. Τέλος, αποτελείται από μία εμπειρική έρευνα που αφορά την οικονομική κρίση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης στον Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από 30 ερωτηματολόγια που απαντήθηκαν από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων και από τα γραφήματα που αναλύουν τα αποτελέσματα της έρευνας. Για την ορθή συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων, πραγματοποιήθηκε προσωπική έρευνα και λήψη στοιχείων της πορείας των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, στην περιοχή αυτή ώστε να διαπιστωθεί το πως μεταβλήθηκε ο αριθμός τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση
Εστιατόρια, ταβέρνες


Ελληνική γλώσσα

2017

http://anaktisis.uowm.gr/9250/


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.