Επιφυλακτικοί οι Ελληνες επιστήμονες ως προς τις αιτίες

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Άρθρο (EL)

2011 (EL)

Επιφυλακτικοί οι Ελληνες επιστήμονες ως προς τις αιτίες

ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ

Επιφυλακτικοί οι Ελληνες επιστήμονες ως προς τις αιτίες Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ Οι Ελληνες επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και περιμένουν tis εργαστηριακές αναλύσεις. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πιθανολογούν ως αιτίες μόλυνσης των γερμανικών καλλιεργειών: ■ Πότισμα με νερό προερχόμενο από Βιολογικού5 καθαρισμούς. ■ Κοπριά από μολυσμένες κτηνοτροφικές μονάδες. ■ Μη απολύμανση του υποστρώματο$ για τις φύτρες φασολιών. ■ Μόλυνση στη γραμμή παραγωγής ενώ τα προϊόντα συσκευάζονταν. Αγνωστο παραμένει αν τελικά επρόκειτο ή όχι, για βιολογική καλλιέργεια, αφού ανατρέπεται τώρα n άποψη ότι προήλθε από το εν λόγω αγρόκτημα, το φονικό βακτήριο. Στιβ Βιολογικές καλλιέργειε5 χρησιμοποιείται Βιολογική λίπανση και φυτοπροστασία, δηλαδή ο καλλιεργητής χρησιμοποιεί χωνεμένη κοπριά ως λίπασμα και δίνει στο φυτό θρεπτικά στοιχεία από φυσικά ορυκτά. «To βακτήριο Escherichia Coli υπάρχει στον εντερικό λή όλ θό ώ θώ «To βακτήριο Escherichia Coli υπάρχει στον εντερικό σωλήνα όλων των θερμόαιμων ζώων και του ανθρώπου και το πιθανότερο 0α ήταν να προκαλέσει απλή διάρροια.Ή υπέστη ισχυρή μετάλλαξη, ώστε να γίνει τόσο θανατηφόρο, ή συμβαίνει κάτι άλλο. Κι οι μεταλλάξει όμω$ δεν γίνονται κατ' ευθείαν, γίνονται σιγά-σιγά», αναφέρει ο Αριστοτέλη Παπαδόπουλθ5, διευθυvrns Ινστιτούτου Εδαφολογία5 του ΕΘΙΑΓΕ. «Οι Γερμανοί τρώνε τη φύτρα φασολιού ως σαλάτα. Είναι μικρό ανθάκι,ανάμεσα oris δυο κοτυληδόνε5, που υπό κατάλληλε$ συνθήκες, δίνει φασόλι. Στην Ελλάδα συναντάμε διάφορες ποικιλίες φασολιών, μικρόσπερμα, μεσόσπερμα, μεγαλόσπερμα ακόμη και ελέφαντες (Καστοριά, Πρέσπες). Ομως, δεν έχουμε επάρκεια στο φασόλι. Οι καταναλωτές as είναι προσεκτικοί στις κονσέρβες και τα φαστ φουντ και να προτιμούν ελληνικό φασόλι», αναφέρει ο Παναγιώτης Πετρίδη5, γεωπόνο5, υπεύθυνος για τη Φυτοπροστασία στην Καστοριά, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. «Τέτοιου είδους φύτρες φασολιών, όπως n γερμανική, δεν γνωρίζουμε αν εισάγονται στην ελληνική αγορά, διότι δεν tis αναγνωρίζει ο Ελλη νική αγορά, διότι δεν tis αναγνωρίζει ο Ελληνας καταναλωτής», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) κών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), Nikos KaKaBas. «Ομω$, οι Γερμανοί και γενικότερα οι Βόρειοι βάζουν το κέρδθ5 πάνω απ' τον άνθρωπο. λέ δ κέρδθ5 πάνω απ τον άρΕχουν αφήσει tous ελέγχου σε ιδιω τικέςεταιρείες,αντίγιατοκράκ^.Ταίδια προσπαθούν να κάνουν κι εδώ». Για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησα φρούτων-λαχανικών στα σχοεία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξα νακοίνωσε ότι γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι τις μονάδες τυποποίησης, συσκευασίας αι αποθήκευσης. Μάλιστα δεσμεύτηκε αρτίδα 16,86 τόνων σταφίδας, ακατάλληης npos κατανάλωση. annio@enet.gr ώθησαλεία το υανακοίνωστις μονάκαι αποθπαρτίδα 1λης npos κ Επιφυλακτικοί οι Ελληνες επιστήμονες ως προς τις αιτίες

ΑΡΘΡΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ


2011-06-07
2011-06-07T07:30:09Z


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.