Μελέτη τηλεπικοινωνιακών συστημάτων με ισοστάθμιση στο πεδίο των συχνοτήτων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πολυτεχνείο Κρήτης   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πολυτεχνείου Κρήτης   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μελέτη τηλεπικοινωνιακών συστημάτων με ισοστάθμιση στο πεδίο των συχνοτήτων (EL)

Λουκοπουλος Αλεξανδρος (EL)
Loukopoulos Alexandros (EN)

Πατερακης Μιχαλης (EL)
Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Λιαβας Αθανασιος (EL)
Καρυστινος Γεωργιος (EL)
Technical University of Crete (EN)
Karystinos Georgios (EN)
Liavas Athanasios (EN)
Paterakis Michalis (EN)

Η ισοστάθμιση στο πεδίο της συχνότητας (Frequency Domain Equalization - FDE) είναι μια τεχνική ισοστάθμισης η οποία οδηγεί συνήθως σε χαμηλότερη υπολογιστική πολυπλοκότητα σε σύγκριση με το αντίστοιχο πεδίο του χρόνου. Με την πάροδο των ετών, το FDE έχει προσελκύσει την προσοχή στην κοινότητα επεξεργασίας σημάτων ως ιδιαίτερη εφαρμογή με σημαντικές δυνατότητες. Οι εντυπωσιακές ομοιότητες του FDE συστήματος μονού φορέα (Single Carrier FDE - SC-FDE) με ένα ορθογώνιας πολυπλεξίας διαίρεσης συχνότητας (Orthogonal Frequency Division Multiplexing - OFDM) σύστημα, αλλά και η χαμηλή πολυπλοκότητά του, το καθιστούν εξαιρετική λύση στο πρόβλημα της ψηφιακής επίγειας εκπομπής που χαρακτηρίζεται από κανάλι με πολλές ανακλάσεις (highly dispersive channel) και ισχυρό ανταγωνιστή του OFDM στις ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας. Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να προτείνει μια υλοποίηση ενός SC-FDE συστήματος, χρησιμοποιώντας τις συσκευές USRP N200 (Universal Peripheral Radio Software - USRP) και τα λογισμικά της MATLAB (Matrix Laboratory) και του GNU radio. Αρχικά, πρωτότυπα κώδικα δημιουργούνται στο MATLAB και μετά από διεξοδικές δοκιμές χρησιμοποιούνται τα USRP για τα τελικά αποτελέσματα, σε πραγματικές συνθήκες. Ο κώδικας μπορεί να χειρίζεται την επεξεργασία των εισερχόμενων ή εξερχόμενων πακέτων σε πραγματικό χρόνο, μέσα από μια σειρά από τεχνικές και διεργασίες. Στη συνέχεια, η λειτουργία του συστήματος πομπού-δέκτη θα εξεταστεί σε οριακές και τυχαίες συνθήκες. (EL)

bachelorThesis

Τηλεπικοινωνίες (EL)


Ελληνική γλώσσα

2017

http://purl.tuc.gr/dl/dias/02A230D3-BEE8-4ECC-A16B-30129FD7CC07

Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (EL)
Technical University of Crete::School of Electrical and Computer Engineering (EN)





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.