Π 6.2.2.1 Μεθοδολογία Ελέγχου Συστήματος

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Π 6.2.2.1 Μεθοδολογία Ελέγχου Συστήματος

Oι γνωστές δοκιμές και έλεγχοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας συστημάτων Πληροφορικής γενικά και Εφαρμογών Λογισμικού ειδικότερα. Οι Έλεγχοι και Δοκιμές είναι επίσης ένα κρίσιμο στοιχείο για την πιστοποίηση ποιότητας ενός παραδοτέου Π.Σ. για ευρεία χρήση και είναι ένας τρόπος επαλήθευσης ότι όλα τα προηγούμενα βήματα (π.χ. Ανάλυση, Σχεδιασμός συστήματος, κωδικοποίηση κλπ) έγιναν σωστά. Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η σχεδίαση σεναρίων ελέγχων και δοκιμών τα οποία να καλύπτουν τους παρακάτω τύπους ελέγχων: • Συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές και προσδοκίες του κοινού του • Σωστής λειτουργίας εφαρμογών και ακεραιότητας δεδομένων • Ευχρηστίας • Απόδοσης • Ασφάλειας Οι Έλεγχοι και Δοκιμές αποσκοπούν στο να περιορισθούν τα σφάλματα του παραδοτέου Π.Σ., πριν αυτό φθάσει στον τελικό χρήστη (Πολίτη, Ερευνητή, Μαθητή, Φοιτητή κτλ.). Πρόκειται για μία διαδικασία που αποσκοπεί στην βελτίωση της Ποιότητας του παραδοτέου που εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους.

Text (Report)
Text

δοκιμή
σύστημα πληροφόρησης
πρόσβαση στην πληροφορία
σύστημα τεκμηρίωσης
πληροφορική της τεκμηρίωσης
τεχνολογική αξιολόγηση


Ελληνική γλώσσα

2013-05

http://repository.edulll.gr/3046
http://hdl.handle.net/10795/3046





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.