Δράση 4. Δοκιμές μονοτονικής (τριαξονικής) φόρτισης σταθεροποιημένων εδαφών: Τεχνική Έκθεση Πεπραγμένων

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Δράση 4. Δοκιμές μονοτονικής (τριαξονικής) φόρτισης σταθεροποιημένων εδαφών: Τεχνική Έκθεση Πεπραγμένων

540: Ντακούλας, Παναγιώτης

Text (Report)
Text

2014

«Τεχνική Έκθεση επί των αποτελεσμάτων από μονοτονικές δοκιμές: (α) διαδικασίες δοκιμών και βαθμονόμηση συσκευών, (β) πειραματικά αποτελέσματα από τριαξονικές δοκιμές σε 2 σταθεροποιημένα εδάφη υπό συνήθη και υψηλά επίπεδα τάσεων, συμπεριλαμβάνοντας δοκιμές αναφοράς σε μη-σταθεροποιημένα δοκίμια». Έτσι, στο Κεφάλαιο 2 του παρόντος παρουσιάζονται οι πειραματικές διατάξεις, οι διαδικασίες εκτέλεσης και κυρίως τα αποτελέσματα από μονοτονικές τριαξονικές δοκιμές σε συνήθη επίπεδα τάσεων (μέχρι 300kPa), ενώ στο Κεφάλαιο 3 γίνεται το ίδιο για αντίστοιχες δοκιμές (τριαξονικής και στρεπτικής διάτμησης) σε υψηλά επίπεδα τάσεων (μέχρι 2000kPa). Στόχος των πρώτων δοκιμών ήταν να κατοχυρωθεί η μηχανική συμπεριφορά των σταθεροποιημένων εδαφών στα συνήθη επίπεδα τάσεων (κάτω από κτίρια με αβαθείς θεμελιώσεις), ενώ στις δεύτερες διερευνάται κατά πόσο η μηχανική συμπεριφορά των εδαφών αυτών διαφοροποιείται ποιοτικά σε υψηλά επίπεδα τάσεων (π.χ. κάτω από την αιχμή πασσάλων). Υπογραμμίζεται ότι εκτελέστηκε επιπλέον μεγάλος αριθμός μονοτονικών δοκιμών σε μη-σταθεροποιημένα εδάφη, ώστε να εκτιμηθεί άμεσα η επίδραση της σταθεροποίησης στη μηχανική συμπεριφορά μη-συνεκτικών εδαφών. Συγκριτικά με την 1η Έκδοση, η παρούσα 2η Έκδοση του Παραδοτέου 4 συμπεριλαμβάνει επιπλέον μονοτονικές δοκιμές (τριαξονικές και αλλά και στρεπτικής διάτμησης) για μη-σταθεροποιημένα εδάφη υπό στραγγιζόμενες συνθήκες (κυρίως), που έχουν ενσωματωθεί στο Κεφ. 3 και στο εμπλουτισμένο Παράρτημα Β.

μέθοδος κατασκευής
οικοδομικά υλικά
ασφάλεια κτιρίων
οικοδομικός τομέας

Ελληνική γλώσσα




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.